Tag på fredfyldt voksenferie tæt på charmerende landsby og velbevaret munkekloster, blot fire kilometer fra den historiske havneby Kyrenia, og slap af uden skrig og skrål på børnefri hoteller med swimmingpool. Her kan du lade dig forføre af landsbyens charme, gå på opdagelse i det smukke augustinerkloster fra det 13. århundrede, og let og gratis komme til og fra Kyrenia med hotellernes shuttlebusser. Den fantastiske panoramaudsigt ned over bjergsiden, Kyrenia og Middelhavet indbyder til sene middage under åben himmel, som med fordel kan indtages på en af Bellapais’ hyggelige restauranter.

Slap af på fredfyldte hoteller for voksne

I Bellapais kan du vælge mellem hotellerne Bellapais Monastery Village og Bella View Boutique Hotel, som begge er voksenhoteller med aldersgrænser for deres gæster og fokus på komfort. Hotellerne ligger ved siden af hinanden og tilbyder begge gratis shuttlebus til og fra Kyrenia med flere daglige afgange alle ugens dage undtagen søndag. Både Bellapais Monastery Village og Bella View Boutique Hotel har swimmingpools, hvor du kan tage en forfriskende svømmetur eller nyde solen fra en liggestol. Fra hotellerne er der knap to kilometers hyggelig gåtur til landsbyen Bellapais.

Nyd landsbyens rolige charme

Landsbyen Bellapais ligger på en bjergside godt fire kilometer fra Kyrenia, og heroppe foregår tingene i et andet tempo end nede i den travle havneby. På grund af højdeforskellen er udsigten nedover Kyrenia og Middelhavet fremragende. Om dagen spiller Middelhavet og horisontens blå nuancer hovedrollen, mens de mange lys i Kyrenia overtager scenen, når mørket falder på og omdanner udsigten til en forestilling i sorte og hvide toner. Bellapais’ lokale restauranter er værd at besøge og har en anden stemning end de mere ”turistede” restauranter i Kyrenia. Landsbyen er desuden hyggelig at gå ture i, ikke mindst omkring torvet, hvor man omkranset af træer, græsplæner og blomsterbede kan tage et hvil i skyggen på en af de mange bænke.

Oplev det historiske munkekloster Bellapais

Bellapais-klostret, som betyder freds-klostret, blev opført af augustinermunke i det 13. århundrede. Flere dele af klostret er velbevarede, og det gotiske mesterværk er en attraktion, man ikke bør snyde sig selv for. Klostret rummer en café, hvor man kan hvile benene og lade indtrykkene sætte sig efter en tur rundt på det imponerende bygningsværk. Der afholdes fortsat koncerter og forelæsninger på Bellapais, og i starten af sommeren er klostret vært for en lokal musikfestival.

Gå i Durrells fodspor

Den britiske forfatter Lawrence Durrell (1912-1990) boede i 1950’erne tre år i Bellapais og gjorde siden byen verdenskendt med sine skildringer af livet på Cypern i bogen ”Bitter Lemons of Cyprus”. Mange af den fredelige bjerglandsbys gader ser stadig ud, som de gjorde, da Durrell levede her, og det store, gulmalede hus, han boede i, ligger der endnu.

Bad i Middelhavet

Får du lyst til at dyppe tæerne i Middelhavet, er der flere muligheder. Enten kan du benytte et af de hoteller i Kyrenia, der mod køb af en dagsbillet tilbyder adgang til deres strandklubber, hvor man kan hoppe i det krystalklare vand fra platforme bygget direkte ud i havet, eller også kan du tage lokalbussen fra Kyrenia i retning mod Lapta og stå af ved en af strandene langs kysten. Busserne kører ofte på strækningen, og det koster under 10 kroner at tage med.

Udforsk Nordcypern med bil

Det er gratis at parkere på både Bellapais Monastery Village og Bella View Boutique Hotel, og lejer du en bil, kommer du let omkring i området omkring Bellapais og resten af Kyrenia-regionen. Her finder du uspolerede strande, smukke kirker og moskéer og hyggelige bjerglandsbyer. Med bil har du desuden mulighed for at opleve de dele af Nordcypern, der ikke kan nås med offentlig transport. Et eksempel på det er Bufavento-borgen, der ligger omkring 25 kilometer fra Bellapais i 945 meters højde. Borgen, der første gang nævntes i skriftlige kilder i 1232, er Cyperns sværest tilgængelige og har blandt andet været brugt som udkigspost, fængsel og tilflugtssted for kongelige.

Gå ikke glip af

  • Bellapais-klostret. Drøm om forsvundne tider ved det velbevarede, gotiske mesterværk.
  • Durrels hus. Find forfatterens hjem gennem tre år via skiltning i landsbyen.
  • Middag under åben himmel. Nyd den imponerende aftenudsigt med god mad og et glas eller to.

Anbefalede udflugtsmuligheder

  • Karpaz-tur. Tag med til Karpaz-halvøen, og oplev dens smukke, uberørte natur. Læs mere om turen her.
  • Nicosia-tur. Oplev verdens sidste delte hovedstad, og kryds grænsen til den græskcypriotiske del af øen. Læs mere om turen her.
  • Kom helt tæt på de ynglende havskildpadder på denne aften- og nattetur. Læs mere om turen her.
  • Famagusta-tur. Mærk historiens vingesus på denne rundtur i Famagusta og omegn. Læs mere om turen her.

Hoteller

Sorter efter:
Uspecificeret indkvartering
Nordcypern > Kyrenia-regionen
 
 
Vores billigste alternativ til dig, der ikke stiller krav til rejsemål eller indkvarteringsstandard.
 
Bellapais Monastery Village
Nordcypern > Kyrenia-regionen
 
Tilkøb måltidspakker
Fredfyldt hotel med panorama udsigt over Kyrenia by. Nedre aldersgrænse 12 år.

Gæsternes vurdering 4.5 af 5