Hvordan forholder jeg mig til uforudsete begivenheder i udlandet?

Uforudsete begivenheder som naturkatastrofer, epidemier og terror kan desværre ske i hele verden. I det følgende kan du få svar på nogle af de spørgsmål, der kan opstå i forbindelse med uforudsete begivenheder i forhold til rejser og køb af rejser.

Hvad sker der, hvis Udenrigsministeriet fraråder rejse til et land eller område?

Turistrejser følger Udenrigsministeriets anbefalinger. Det betyder, at Turistrejser ikke arrangerer rejser til lande eller områder, som Udenrigsministeriet fraråder rejser til. Hvis Udenrigsministeriet på et tidspunkt fraråder rejser til et af de lande eller områder, Turistrejser i forvejen har rejser til, indstiller Turistrejser rejserne til landet eller området. Herefter kontaktes de berørte gæster og tilbydes at ændre eller afbestille deres rejser.

Kan jeg få pengene tilbage for en rejse, jeg har betalt?

Turistrejser følger myndighedernes anbefalinger. Det betyder, at du får dine penge tilbage, hvis du har købt en rejse til et land eller område, som Statens Serum Institut eller Udenrigsministeriet fraråder rejser til, og der er mindre end 14 dage til afrejse.

Hvad gør jeg, hvis der sker noget under rejsen?

Turistrejser følger også her de danske myndigheders vurderinger. Hvis myndighederne vurderer, at danskere skal evakueres fra et land eller område, sørger Turistrejser for, at du kommer hjem hurtigst muligt.

Hvad dækker en afbestillingsforsikring?

Tegner du en afbestillingsforsikring, kan du få pengene tilbage, hvis du er nødt til at aflyse ferien på grund af sygdom eller ulykke. Afbestillingsforsikringen gælder både, hvis du selv bliver syg eller ramt af en ulykke, og hvis nogen i din nærmeste familie rammes af sygdom, ulykke eller død.

Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside: www.um.dk.